Eskuvoi-tancoktatas-Gyorben_tanctanar_Premium-Show-scaled

Erre is gondolj, ha esküvői nyitótáncod lesz

Sajnos sokan belefutnak abba a hibába, hogy erre az apró részletre nem gondolnak és az esküvő napján derül ki hogy gond van.
Éppen emiatt írtuk meg blogbejegyzésünket, hogy ne ezen múljon a nyitótáncotok sikere.

A színpadotok - azaz a táncparkett

Biztosan nem egyszer lesztek kint esküvőtök helyszínén. Érdemes ilyenkor egy kicsit a táncparkettel is foglalkozni, hiszen ez lesz a ti színpadotok, ahol a begyakorolt nyitótáncot a lehető legjobban szeretnétek előadni.

Hoztunk pár tippet, mire érdemes figyelni.

A tánctér mérete

Nézzétek meg, mekkora lesz a helyetek. Ez elég magától értetődő, de ezen belül a következőket érdemes szem előtt tartani:

Hasonlít-e a tánctér mérete és arányai ahhoz a helyhez ahol gyakoroltátok a műsort (otthon, tánctanárnál)?

Ha pont ugyanakkora, akkor szerencsések vagytok. Viszont, ha nem, akkor érdemes belőni jól a kezdés helyét. Ha nagyobb a hely, kezdjetek beljebbről, viszont amennyiben kisebb, akkor kicsit szűkebben kell ellépni pár figurát, hogy megfelelően végig tudjátok táncolni a koreográfiát.

Lesz-e valamilyen akadály?

Érdemes azt is figyelembe vennetek, hogy lesz-e olyan tényező, ami elvesz a tánctérből?

Ilyen lehet fizikai akadály, pl. a zenész/DJ helye, oszlop, dísz, ami takar, lépcső, pult, asztalok stb.

Érdemes az esküvőtök előtt – amikor amúgy is a helyszínen az utolsó simításokat rendezitek -legalább egyszer lelépni a koreográfiátokat, úgy, hogy a felsorolt tényezőket is figyelembe veszitek.

Hol fognak ülni a vendégek?

Ezt a kérdést érdemes már a szervezések elején feltenni.

Jellemzően két opció van: vagy egy irányban (mint pl. színházban) ülnek a vendégek, vagy pedig több oldalról (kettő, vagy akár az asztalok között középen) kerül kialakításra a tánctér.

Ha az elején tudjátok, mire lehet számítani, akkor a műsorotokat is ez alapján érdemes összeállítani, hiszen így a figurák jól ki tudnak jönni és nem lesz olyan, hogy a násznép felének a teljes műsor alatt háttal lesztek.

Pro tipp: érdemes a ceremóniamesterrel/vőféllyel megbeszélni, hogy mekkora helyre van szükségetek, hogy amikor majd kezdődik a nyitótáncotok ő tudja jelezni a vendégeknek mi az a maximum, ameddig állhatnak. Érdemes ráhagyni egy kis helyet, hogy ne vonja el senki a figyelmeteket egy-egy mozdulat közben.

Milyen a talaj?

Utolsó tippünk, hogy mindenképp legalább egyszer lépjétek le a táncotokat a táncparketten abban a cipőben, amiben esküvőtökön is lesztek. Így nem fog meglepetést okozni, ha túlságosan csúszik a talaj, esetleg ha van egy-egy tapadósabb pont már előre „el tudjátok kerülni”.

Pro tipp: eddigi tapasztalataink alapján nagyon nem tud rossz lenni a tánctér, mindig van előnye és hátránya is. Pl. a tapadósabb talaj stabilabb lépéseket eredményez, de biztos nehezebb lesz a menyasszonynak fordulnia. A csúszósabbnál ennek inkább a fordítottja merül fel. Lényeg, hogy ne nyitótáncnál találkozzatok először a táncparkettel. 😀

Záró gondoltaunk

Tartsátok észben a felsorolt tippeket, ha majd a nyitótáncotok felkészülésére kerül sor.

Ezzel az előregondolással sok kellemetlenségtől tudjátok megvédeni magatokat. Nem mellesleg a sok próbátokat és begyakorolt műsorotokat nem fogja keresztül húzni egy belógó szék, rosszul elhelyezett kábel, vagy egy útban lévő oszlop.

Jelentkezz esküvői táncoktatásra

Foglald le tánctanárod ITT!
Vagy olvass még esküvői táncoktatás szolgáltatásunkról ITT!

Esküvői táncoktatást Győrben és környékén vállalunk több helyszínen is, saját termeinkben, mely során csak Ti és a tánctanárotok van egyszerre bent a teremben. Mi ezzel biztosítjuk, hogy a teljes táncoktatás során zavartalanul, “közönség” nélkül tudjatok próbálni.

Facebook
Email

További bejegyzéseink

Scroll to Top