Így készülj fel az esküvői nyitótáncra

Útmutató a stresszmentes nyitótánchoz

Kulcsfontosságú tippek az esküvői tánchoz

Az esküvői nyitótánc az egyik legemlékezetesebb pillanat az ifjú pár életében, de az előkészületek időnként stresszforrássá válhatnak.

Ne aggódj!

Összegyűjtöttünk 5 kulcsfontosságú tippet, amelyekkel a felkészülés nemcsak egyszerűbbé, hanem szórakoztatóbbá is válhat.

Tedd magabiztosabbá a táncotokat és legyen emlékezetes az esküvői nyitótáncotok!

Az esküvői tánc egy fontos és gyönyörű pillanata az esküvőnek. Életetek első táncát táncoljátok együtt, és ennek emléke örökre veletek marad. Az esküvői tánc nem pusztán egy tánc, hanem egy különleges élmény, amit együtt élhetek át, és amelynek során még közelebb kerülhettek egymáshoz – nem csak a Nagy Napon, hanem az oda vezető úton is.

5 kihagyhatatlan tippet osztunk meg veled, amelyekkel még jobban felkészülhetsz az esküvői nyitótáncra és garantáltan emlékezetessé teheted ezt a különleges alkalmat.

1. Hogyan válasszuk ki a megfelelő zenét/táncstílust?

Az esküvői tánc zenéje

Az első és talán a legmeghatározóbb pont az az, hogy milyen zenét válasszatok.

Az esküvői nyitótáncra jellemzően két opció közül érdemes választani: egy zenére szeretnétek nyitótáncot, vagy több zenéből egy “mixet” összeállítani

Ha egy zenére táncoltok, akkor érdemes kb. 2-2,5 perc hosszúságban gondolkodni (ilyen hosszúra érdemes megvágni a zenét)

Több zene esetében érdemes stílusban is mást alkalmazni, hogy változatos legyen am űsor. Ez lehet egy klasszikus keringős kezdés után egy bulisabb folytatással megoldva. Több zene esetén is maximum 5 percben gondolkodjatok.

Az esküvői nyitótáncot általában egy lassú zeneszámra táncolják. Először válasszátok ki a zenét, amelyre szeretnétek táncolni, és ennek megfelelően határozzátok meg a táncstílust is. Fontos, hogy olyan zenét válasszatok, amely érzelmileg kötődik hozzátok, és amelyhez szívesen táncolnátok.

Készítettünk egy Spotify lejátszási listát, ami segítségetekre lehet a megfelelő zene kiválasztásában/ötletelésben:

Az esküvői tánc stílusa

Ha megvan a zene, arra már lehet táncstílust választani.

A legelterjedtebbek a következők:

 • angol keringő
 • bécsi keringő
 • latin táncok pl. bachata, rumba, salsa
 • swing táncok: pl. jive

Azt is vegyétek figyelembe, hogy egy adott stílusnak nem kell ragaszkodnia csak az alaplépésekhez, lehet egyedi figurákat is belevinni a műsorba.

Tippek a megfelelő tánc kiválasztásához:

 • Gondolkodjatok az esküvői témában és azokban a táncokban, amelyek illeszkednek hozzá.
 • Ha a zene stílusa ismert, keressetek olyan táncokat, amelyek ehhez a stílushoz illeszkednek (akár nézzetek ehhez videót).
 • Ha egyikőtöknek van táncos tapasztalata, akkor érdemes azt is figyelembe venni a tánc kiválasztásakor.
 • Ha úgy érzitek, hogy nehéz kiválasztani a megfelelő táncot, akkor bátran kérjetek segítséget egy táncoktatótól vagy egy profi táncos barátotoktól. Nálunk a táncoktatás során minden esetben a tánctanár az általatok választott zenére a megfelelő táncstílust választja ki

2. Kezdjük el időben a felkészülést

Mikor kell nekiállni a táncnak?

Akkor lesz garantáltan nyugodt és stresszmentes a felkészülés, ha időben lekezditek a tánctanulást. Általában 2 hónap elegendő szokott lenni, még úgy is, ha nem minden héten gyakoroltok.

Érdemes éppen ezért jó előre kiválasztani a zenét, táncot, hogy legyen még elegendő idő a felkészülsére.

Ha elkéstünk, akkor nem lesz műsor?

Akkor sem kell lemondani a nyitótáncról, ha kevés időtök maradt a felkészülésre. Saját tapasztalat, hogy akár 1 hét alatt is össze lehet állítani egy remek táncműsort.

Ilyenkor azért azt érdemes fejben tartani, hogy a felkészülés intenzívebb lesz és rövidebb 1-1,5 perces műsorban kell gondolkodni.

3. Hogyan kezdjünk neki az esküvői tánc tanulásának?

Táncóra, vagy önálló gyakorlás?

Először is szükséges eldöntenetek, hogy önállóan, videók alapján szeretnétek felkészülni, társastánc csoportos órán szeretnétek alap tánctudást elsajátítani, vagy tánctanár segítségével magánóra keretében akartok felkészülni.

Tapasztalatunk alapján a leghatékonyabb a tánctanárral közösen történő felkészülés magánóra keretein belül.

Akár önállóan, akár tánctanárral készültök, kezdésnek érdemes Youtube-on videókat nézni, hogy legyen elképzelésetek, mi az a stílus, zene, esetleg emelések, amelyek tetszenek nektek.

Hogyan találd meg a megfelelő tánctanárt?

Ha táncoktatót keresel, fontos, hogy értsen az adott stílushoz, amit szeretnétek a nyitótáncotokban látni.

Tehát a legjobb segítséget pl. egy keringőben az tudja megadni, aki korábban maga is magas szinten tanulta azt. Ezáltal kényelmes és gördülékeny figurák, koreográfiák kerülnek a műsorotokba, amire szívesen táncoltok majd.

Keressetek referenciákat, vagy olvasd el az online véleményeket, hogy megtaláljátok a megfelelő táncoktatót.

Rólunk például a következőket olvashatod:

Norbert Tenk
Norbert Tenk
2022-09-13
Az esküvői nyitótáncunk kapcsán találtunk Ákosra. Profi oktató, minden percét élveztük az óráknak. Abszolút falábúként mondhatom, hogy bátran keressétek, türelmes és nyugodt :D. Csak ajanlani tudom!
Lengyel Flora
Lengyel Flora
2022-08-18
Ákost az esküvôi nyitótáncunk miatt kerestük meg,ajánlások alapján találtunk rá. Elég szűkös volt már az időkeretünk,azonban ígyis vállalt minket. Az elképzelésünket minden tekintetben felülmúlta,egy modern,nagyon jól összerakott koreográfiát csinált nekünk/velünk. A násznêpnek nagyon tetszett! 😊 A nyitózenênk cseppet sem volt keringős,de azt is megoldotta,és tökéletes koreót talált ki arra is. A zekénet is szuperül összevágta,minden kérésünket figyelembe vette. Az órák jó hangulatban teltek,az időt maximálisan kihasználta,az időpontokat rugalmasan tudtuk egyeztetni. Köszönjük szépen! ☺️
Hajnalka Lalák
Hajnalka Lalák
2022-08-06
Az utolsò pillanatban, lagzi előtt 3 héttel kerestük meg Àkost, aki segìtett felkészülni a nyitòtàncra, ami végül fantasztikusan sikerült. Szuper ötleteivel sikerült feldobni a poénos részeket is. Kedves, türelmes, mosolygòs… Csak ajànlani tudom. 🙂
Erika Benyus
Erika Benyus
2022-05-11
Szeretnénk mégegyszer megköszönni a Premium Shownak es Àkosnak az elmult 2 honapot es a felkeszülest. Garantaltan a legjobb része volt az esküvöi elökeszületeknek, amit soha nem felejtünk el!!! A közönség imàdta!!!! Már most hianyoznak a pròbàk 🙁 Màsodik fogadalmunk immàr hàzaspàrként: „ Minden egyes évfordulonkon szeretnenk ùjra es ùjra eltancolni!“ KÖSZÖNJÜK🥰
Könyvvizsgáló Pannónia
Könyvvizsgáló Pannónia
2022-04-04
Legjobb esküvői tánctanárok Győrben.
Natália Szabó
Natália Szabó
2021-10-31
Esküvőnkre kerestünk olyan tánctanárt, aki segít nekünk egy szuper nyitótáncot betanítani. Ennél sokkal többet kaptunk! Ákos, a legtökéletesebb szakértelemmel, de ezzel párhuzamosan kellő lazasággal tudott tanítani bennünket, úgy, hogy annak minden pillanatát élveztük. Mindig nagyon vártuk a következő próba időpontját. Ha meg vagy győződve róla, hogy egyáltalán nem tudsz táncolni, akkor is nyugodtan keresd Őt, és meglátod, hogy kihozza belőled a legjobbat. S mindezt úgy, hogy még élvezed is minden pillanatát. Remélem, hogy lesz még lehetőségünk, további táncokat is elsajátítani a Premium Show-nál!
Péter Budai
Péter Budai
2021-08-10
A legjobb esküvői táncoktatás Győrben!!!
Teofil - Gyerekműsor rendelés
Teofil – Gyerekműsor rendelés
2021-02-17
Több éve dolgozom a Dáviddal, mindig pontos, mindig megbízható és mindig jól elvégzi a rábízott feladatokat. Nagyon jó táncos, szervező és vezető is egyben. Ötletes, kreatív és sokoldalú, csak ajánlani tudom. 🙂

Tippek az első táncórákra való felkészülésre

Az első táncórára készülve legyünk felkészülve arra, hogy az oktató megpróbál megismerni titeket, a személyes igényeiteket és kéréseiteket. Fontos, hogy nyitottak legyetek az új dolgok elsajátítására, és ne izguljatok, ha az első alkalommal még nem megy minden tökéletesen.

Érdemes előre kiválasztani, milyen zenére szeretnének megtanulni a táncot, hogy az oktató felkészülten érkezhessen az órátokra.

4. Hogyan gyakoroljunk az esküvői táncra való felkészülés során?

Tippek az otthoni gyakorlásra

Az esküvői táncra való felkészülés nemcsak az órákon történik, hanem otthoni gyakorlással is lehetőség van javítani a táncos teljesítményt. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy az otthoni gyakorlás hatékony és eredményes legyen:

 1. Ha van időtök, próbáljatok gyakorolni otthon is pl. nappaliban ellépve legalább egyszer a koreográfiát (zenére, számolásra). Ha erre nincs lehetőség, akkor kérjetek videós felvételt a koreográfiátokról (mi mindig csinálunk) és nézzétek meg, gondoljátok át az alapján a műsort. Legrosszabb esetben a zenét hallgassátok meg, ezzel is tudtok kicsit készülni két óra között.
 2. Próbálj tükör előtt: ha van lehetőségetek, táncoljátok el tükör előtt is a koregráfiát. Ha nincs elég nagy tükör, akkor egy állótükör/szekrény tükör előtt egy-egy elemet nézzetek meg pl. egy pózt, döntést, hogy lássátok, helyes-e a testtartás, jó helyen vannak-e a lábak stb.
 3. Gyakoroljatok zenére: mindenképp próbáljátok el a műsort zenére. Ha kicsi a rendelkezésre álló tér, akkor kisebb lépéssel, emelések kihagyásával, de lépjétek el zenére is (tempóra), hogy rögzüljenek a figurák egymás után.
 4. Kérjétek ki a tánctanár tanácsát: Az első táncórák során a tánctanárotok ismeri a legjobban a táncos képességeiteket és a fejlődési lehetőségeiteket. Kérjétek ki a tanácsát, hogyan tudnátok még hatékonyabban gyakorolni az otthon.

Az otthoni gyakorlással fokozhatjátok az önbizalmatokat és magabiztosabban léphettek fel az esküvőn.

5. Táncműsor az esküvőn

Tippek az esküvői táncra való felkészülés utolsó pillanataira

Az esküvői táncoktatás utolsó pillanatai frusztrálók lehetnek, hiszen biztosan lesz amit ilyenkor kell még megszervezni.

Erre a pillanatra már összeállt a táncműsorotok, de néhány egyszerű tippel segítünk nektek, hogy magabiztosan érezzétek magatok a táncműsor során.

 • Először is, bízzatok egymásban. Az esküvői tánc szerep, hogy jól is érezzétek magatokat, valamint a násznép is a ti boldogságotok miatt van jelen
 • Ne féljetek, hogy bakiztok, apróságok mindig lesznek, ami fontos, hogy ne dermedjetek le, táncoljátok végig a műsort. Ebben sokat segíthet, ha már eddigre annyiszor meghallgattátok a zenét, hogy tudjátok mikor jön egy refrén, emelés, végpóz. Így ha bele is keverednétek, mindig lesz egy pont amihez tudtok viszonyítani
 • Előző nap még táncoljátok el a műsort zenére
Esküvői-tánc-Premium-Show-Kitti-Bálint-Győr 2022
Nyitótánc-Niki-Patrik-esküvői táncoktatás Győr

+1 Bónusz tipp

Ne maradjon el a felvétel

Ha van videósotok ő biztos felveszi a műsort is, de ha nem lenne, akkor kérjetek meg barátokat, rokonokat (legalább 3 különböző személyt), hogy vegyék fel a műsort. Így biztosan meglesz emlékbe nektek a táncotok.

A tökéletes felvételért és képekért a kész műsorotokról érdemes videót készíteni, amit el tudtok küldeni a fotósnak, videósnak, aki így bármelyik váratlan emelésre, figurára fel tud készülni és rögzíteni fogja az összes fontos pillanatot.

Záró gondolatok

Az esküvői táncra való felkészülés nem csak a nagy napra készít fel, hanem hosszú távú előnyöket is nyújt az életetekben.

A felkészülés során ez lesz a közös program, ahol heti 1 órát együtt tudtok tölteni és kiszakadtok a mindennapi rohanásból. Ha követitek a leírtakat, akkor garantáljuk, hogy élvezetes lesz a felkészülés és maga a tánc is nagy sikert fog aratni.

Ami a legfontosabb: élvezzétek ki minden percét, ez rólatok szól és egy örök élmény lesz számotokra.

Tetszettek tippjeink? Szeretnétek esküvői táncot?

Örömmel segítünk felkészülni a nagy napra, sok éves tapasztalattal, rengeteg koreografált műsorral és garantált jó hangulatú órákkal várunk. Ha szeretnél többet megtudni esküvői magánóráinkról, vagy már most szeretnél jelentkezni, akkor kattints a gombra!

Miért érdemes minket választani tánctanárnak?

0 +
Oktatott páros
0 +
Év versenytáncos múlt
0 +
Év oktatói tapasztalat

Tánctanáraink

Nagy Dávid

Tánciskola alapító, versenytáncos

Tel.: +36203121108

Molnár Ákos Premium Show tánctanár

Molnár Ákos

Tánciskola alapító, versenytáncos

Tel.: +36207456411

Lesd meg esküvői táncoktatásunk életképeit!

Scroll to Top