Esküvői zene ötletek

Miért fontos a megfelelő zene?

Az esküvői nyitótánc egyik legfontosabb eleme az esküvőnek, ezért fontos, hogy megfelelő zenét válasszunk hozzá. A zene nagyban meghatározza a műsorotok hangulatát és az arra táncol táncstílust.

Érdemes olyan zenét választani, amivel tudtok azonosulni..

Esküvői és szalagavató zenei ajánlásunk

Készítettünk ötletnek zenei lejátszási listákat (Spotify, Youtube), amelyek segítségetekre lehetnek az esküvői, vagy szalagavató nyitótánc tökéletes zenéjének megtalálásában.
A listákat gondolatébresztőnek raktuk össze tipikusan ide illő, jellemzően klasszikus (keringő jellegű) zenékkel.
Készültünk több féle listával is, hogy jobban adja az ihletet.
 
Akkor se csüggedj, ha nem találnád a megfelelőt, ha végig hallgatod ez alapján már tudsz további zeneszámokat is keresni.
 
Ha nincs Spotify előfizetésed, a listát akkor is meg tudod nyitni és a címeket ki tudod másolni pl. Youtube-ra.

TOP Esküvői zenék

A legnépszerűbb, top esküvői nyitótánc zenék gyűjteménye, amire garantáltan emlékezetes tud lenni a műsorotok.

Klasszikusok és átdolgozások

Rajongtok a klasszikusabb és/vagy retro zenékért? Esetleg az ilyen számok modern átdolgozásaiért? Akkor ebből a listából érdemes szemezgetnetek!

Tippek a tökéletes nyitótánc zene megtalálásához

Az esküvői nyitótánc egyik legfontosabb eleme az esküvőnek, ezért fontos, hogy megfelelő zenét válasszunk hozzá. Hoztunk 10 szempontot, amely segít abban, hogy megtaláljátok a számotokra ideális zenét az esküvői nyitótánchoz:

  1. Hangulat: Először is válasszuk ki milyen hangulatú és ezzel együtt tempójú zenét szeretnénk:  romantikus, vidám, lassú vagy gyors.

  2. Téma: Ha van valami speciális témája, helyszíne az esküvőnek, akkor ez is tud segíteni kiválasztani a zenét. Ha egyébként nincs adott megkötése ennek, akkor továbbra is az első pont szerint válasszunk.

  3. Stílus: A zenének az ízlésetekhez és saját magatokhoz szükséges igazodnia. Ez alapján lehet modern vagy hagyományos, klasszikus keringő jellegű vagy pörgősebb, akár rock’n’roll, pop stb.

  4. Hosszúság: Az esküvői nyitótáncnak általában 2-3 perc hosszúságúnak kell lennie, ezért olyan dalt válasszatok, amely megfelelő hosszúságú, vagy van benne olyan rész, amit ki lehet vágni.

  5. Szöveg: Ha van olyan dal, aminek a szövege sokat jelent nektek, esetleg a szövegére szeretnétek koreográfiát, akkor ez is egy jó iránymutatás a megfelelő zene kiválasztásában.

  6. Tempó: A zene tempója meghatározza a kapcsolódó táncot is. Ha klasszikusabb nyitótáncot szeretnétek, akkor általában lassabb számok közül kell választani, ha pörgősebbet, akkor a tánc is és a zene is gyorsabb tempójú lesz.

  7. Hangszerelés: Az instrumentális (szöveg nélküli) dalok is jó választások lehetnek, ha szeretitek azokat, de érdemes figyelembe venni, hogy az énekre könnyebb megjegyezned a koreográfiát, jobban tudod azt követni.

  8. Megtörések, megszakítások: Érdemes olyan zenét választani, amiben nincsenek hirtelen váltások, hogy a folyamatos táncot tudjátok tartani.

  9. Táncos előképzettség: A dalnak megfelelő táncot válasszatok, amelyhez van táncos tudásotok vagy ha nincs táncos előképzettségetek, akkor olyant, amelyre úgy érzitek tudtok is majd táncolni (pl. ne legyen túl gyors).

  10. Egyediség: Az ideális dal az, amely kiemeli az egyediségetek, személyiségetek. Válasszatok olyan dalt, amelynek jelentése és üzenete igazán fontos számotokra.

Az esküvői nyitótánc dalának kiválasztása izgalmas és egy alapvetően fontos lépés az esküvői előkészületek során. Érdemes sok zenét meghallgatni, mielőtt választotok, hiszen ezután már erre szükséges összeállítani a műsort és nem célszerű menet közben variálnotok, mert az a felkészülésetek nehezíti meg.

Esküvői nyitótáncot szeretnél?

Ha már megvan a zene (vagy még nincs, de jó lenne, ha valaki segítene) és szeretnél nyitótáncot, akkor keress minket és segítünk összerakni egy olyan műsort, ami garantáltan emlékezetes lesz!
Roland Kerkai
Roland Kerkai
2023-09-01
A párommal nagyon kezdőként érkeztünk meg az első közös táncórára, valamint nagyon kevés idő állt rendelkezésre az esküvőig. Mégis Molnár Ákos tánctanárnak köszönhetően olyan remek nyitótánc, illetve show került összeállításra, a részünkről pedig elsajátításra, amelyre álmainkban sem gondoltunk volna. Nagyon segítőkész volt mindvégig, remek hangulatban teltek az órák. Az esküvőnk után is mindenkitől csak dicséretet kaptunk, amely dicséret legnagyobb részben a tánctanárunkat érinti, az ő kitartó segítsége nélkül nem jöhetett volna létre az esküvői nyitótáncunk. Mindenkinek ajánljuk, akik egy gyönyörű keringővel szeretnék emlékezetessé tenni Életük Nagy Napját! Még egyszer is köszönjük Molnár Ákosnak! Betti&Roland????
Viktória Dóra
Viktória Dóra
2023-08-26
Ákoshoz az esküvönk elött jártunk a nyitótáncunkat betanulni. Az elsö pillanattól kezdve megtaláltuk a közös hangot, jó volt együtt dolgozni (meg bolondozni a szünetekben ?), mindig vártuk a következö alkalmat mikor mehetünk újabb részeket megtanulni a táncunkból! Köszönünk neked mindent Ákos! Osztatlan sikert aratott a nyítótánc a vendégeink körében is — közben pedig mi is nagyon jól éreztük magunkat!
Zsuzsanna Huszár
Zsuzsanna Huszár
2023-08-24
Ákos szuper és türelmes tánctanár . 0 tánctudással kerestük meg, hogy szeretnénk ha felkészítene minket az esküvői nyitótáncra. Nagyon mutatós táncot (táncokat) tanított nekünk, kihozta belőlünk a maximumot. Mindenkinek csak ajànlani tudom 🙂
Virág Slávik Varga
Virág Slávik Varga
2023-08-20
Ákos készítette el nekünk az esküvői nyitótáncunk koreográfiáját, és nagyon elégedettek voltunk vele! A próbák szuper hangulatban teltek, nem csak munka, hanem kikapcsolódás is volt egyben. Ákos igazán profi táncot rakott össze nekünk, szuperül megvágta a zenét és abszolút odafigyelt ránk a próbák alatt! Csak ajánlani tudjuk az óráit – mi is, és a násznép is imádta a produkciót! 🙂
János Göndöcs
János Göndöcs
2023-07-06
Ákossal a Flames 😉 társastánc oktatáson a találkoztunk. Ott kértük fel, hogy készítse el számunkra az esküvői nyitótáncunkat. Az eredmény nagy sikert aratott! A próbák gyönyörű helyszínen, jó hangulatban teltek. Ősztől pedig folytatjuk a társas tánc fejlesztésünket, mert ott is mindig jól érezzük magunkat! 😉
Katalin Balogh
Katalin Balogh
2023-06-19
Az interneten keresgélve találtunk rá Ákosra, aki egy csodálatos műsort koreografált meg és tanított be nekünk. Maximálisan alkalmazkodott az időbeosztásunkhoz, mindig könnyedén sikerült a próbákra időpontot egyeztetni, amik kellemes, barátságos hangulatban teltek. Nagyon köszönjük a munkádat Ákos!
Viktória Mihály
Viktória Mihály
2023-06-02
Csak ajánlani tudom!☺️
Norbert Tenk
Norbert Tenk
2022-09-13
Az esküvői nyitótáncunk kapcsán találtunk Ákosra. Profi oktató, minden percét élveztük az óráknak. Abszolút falábúként mondhatom, hogy bátran keressétek, türelmes és nyugodt :D. Csak ajanlani tudom!

Miért érdemes minket választani tánctanárnak?

Oktatott páros
0 +
Év versenytáncos múlt
0 +
Év oktatói tapasztalat
0 +

Tánctanáraink

Nagy Dávid Premium Show tánctanár

Nagy Dávid

Tánciskola alapító, versenytáncos

Tel.: +36203121108

Molnár Ákos Premium Show tánctanár

Molnár Ákos

Tánciskola alapító, versenytáncos

Tel.: +36207456411

Ezt mondták rólunk eddigi párosaink

És még ilyet is mondanak

Lesd meg esküvői táncoktatásunk életképeit!

Scroll to Top