Esküvői zene ötletek

Miért fontos a megfelelő zene?

Az esküvői nyitótánc egyik legfontosabb eleme az esküvőnek, ezért fontos, hogy megfelelő zenét válasszunk hozzá. A zene nagyban meghatározza a műsorotok hangulatát és az arra táncol táncstílust.

Érdemes olyan zenét választani, amivel tudtok azonosulni..

Esküvői és szalagavató zenei ajánlásunk

Készítettünk ötletnek zenei lejátszási listákat (Spotify, Youtube), amelyek segítségetekre lehetnek az esküvői, vagy szalagavató nyitótánc tökéletes zenéjének megtalálásában.
A listákat gondolatébresztőnek raktuk össze tipikusan ide illő, jellemzően klasszikus (keringő jellegű) zenékkel. Akkor se csüggedj, ha nem találnád a megfelelőt, ha végig hallgatod ez alapján már tudsz további zeneszámokat is keresni.

Spotify lejátszási listánk

Youtube lejátszási listánk

Tippek a tökéletes nyitótánc zene megtalálásához

Az esküvői nyitótánc egyik legfontosabb eleme az esküvőnek, ezért fontos, hogy megfelelő zenét válasszunk hozzá. Hoztunk 10 szempontot, amely segít abban, hogy megtaláljátok a számotokra ideális zenét az esküvői nyitótánchoz:

  1. Hangulat: Először is válasszuk ki milyen hangulatú és ezzel együtt tempójú zenét szeretnénk:  romantikus, vidám, lassú vagy gyors.

  2. Téma: Ha van valami speciális témája, helyszíne az esküvőnek, akkor ez is tud segíteni kiválasztani a zenét. Ha egyébként nincs adott megkötése ennek, akkor továbbra is az első pont szerint válasszunk.

  3. Stílus: A zenének az ízlésetekhez és saját magatokhoz szükséges igazodnia. Ez alapján lehet modern vagy hagyományos, klasszikus keringő jellegű vagy pörgősebb, akár rock’n’roll, pop stb.

  4. Hosszúság: Az esküvői nyitótáncnak általában 2-3 perc hosszúságúnak kell lennie, ezért olyan dalt válasszatok, amely megfelelő hosszúságú, vagy van benne olyan rész, amit ki lehet vágni.

  5. Szöveg: Ha van olyan dal, aminek a szövege sokat jelent nektek, esetleg a szövegére szeretnétek koreográfiát, akkor ez is egy jó iránymutatás a megfelelő zene kiválasztásában.

  6. Tempó: A zene tempója meghatározza a kapcsolódó táncot is. Ha klasszikusabb nyitótáncot szeretnétek, akkor általában lassabb számok közül kell választani, ha pörgősebbet, akkor a tánc is és a zene is gyorsabb tempójú lesz.

  7. Hangszerelés: Az instrumentális (szöveg nélküli) dalok is jó választások lehetnek, ha szeretitek azokat, de érdemes figyelembe venni, hogy az énekre könnyebb megjegyezned a koreográfiát, jobban tudod azt követni.

  8. Megtörések, megszakítások: Érdemes olyan zenét választani, amiben nincsenek hirtelen váltások, hogy a folyamatos táncot tudjátok tartani.

  9. Táncos előképzettség: A dalnak megfelelő táncot válasszatok, amelyhez van táncos tudásotok vagy ha nincs táncos előképzettségetek, akkor olyant, amelyre úgy érzitek tudtok is majd táncolni (pl. ne legyen túl gyors).

  10. Egyediség: Az ideális dal az, amely kiemeli az egyediségetek, személyiségetek. Válasszatok olyan dalt, amelynek jelentése és üzenete igazán fontos számotokra.

Az esküvői nyitótánc dalának kiválasztása izgalmas és egy alapvetően fontos lépés az esküvői előkészületek során. Érdemes sok zenét meghallgatni, mielőtt választotok, hiszen ezután már erre szükséges összeállítani a műsort és nem célszerű menet közben variálnotok, mert az a felkészülésetek nehezíti meg.

Esküvői, vagy szalagavató nyitótáncot szeretnél?

Ha már megvan a zene (vagy még nincs, de jó lenne, ha valaki segítene) és szeretnél nyitótáncot, akkor keress minket és segítünk összerakni egy olyan műsort, ami garantáltan emlékezetes lesz!
Norbert Tenk
Norbert Tenk
2022-09-13
Az esküvői nyitótáncunk kapcsán találtunk Ákosra. Profi oktató, minden percét élveztük az óráknak. Abszolút falábúként mondhatom, hogy bátran keressétek, türelmes és nyugodt :D. Csak ajanlani tudom!
Lengyel Flora
Lengyel Flora
2022-08-18
Ákost az esküvôi nyitótáncunk miatt kerestük meg,ajánlások alapján találtunk rá. Elég szűkös volt már az időkeretünk,azonban ígyis vállalt minket. Az elképzelésünket minden tekintetben felülmúlta,egy modern,nagyon jól összerakott koreográfiát csinált nekünk/velünk. A násznêpnek nagyon tetszett! 😊 A nyitózenênk cseppet sem volt keringős,de azt is megoldotta,és tökéletes koreót talált ki arra is. A zekénet is szuperül összevágta,minden kérésünket figyelembe vette. Az órák jó hangulatban teltek,az időt maximálisan kihasználta,az időpontokat rugalmasan tudtuk egyeztetni. Köszönjük szépen! ☺️
Hajnalka Lalák
Hajnalka Lalák
2022-08-06
Az utolsò pillanatban, lagzi előtt 3 héttel kerestük meg Àkost, aki segìtett felkészülni a nyitòtàncra, ami végül fantasztikusan sikerült. Szuper ötleteivel sikerült feldobni a poénos részeket is. Kedves, türelmes, mosolygòs… Csak ajànlani tudom. 🙂
Erika Benyus
Erika Benyus
2022-05-11
Szeretnénk mégegyszer megköszönni a Premium Shownak es Àkosnak az elmult 2 honapot es a felkeszülest. Garantaltan a legjobb része volt az esküvöi elökeszületeknek, amit soha nem felejtünk el!!! A közönség imàdta!!!! Már most hianyoznak a pròbàk 🙁 Màsodik fogadalmunk immàr hàzaspàrként: „ Minden egyes évfordulonkon szeretnenk ùjra es ùjra eltancolni!“ KÖSZÖNJÜK🥰
Könyvvizsgáló Pannónia
Könyvvizsgáló Pannónia
2022-04-04
Legjobb esküvői tánctanárok Győrben.
Natália Szabó
Natália Szabó
2021-10-31
Esküvőnkre kerestünk olyan tánctanárt, aki segít nekünk egy szuper nyitótáncot betanítani. Ennél sokkal többet kaptunk! Ákos, a legtökéletesebb szakértelemmel, de ezzel párhuzamosan kellő lazasággal tudott tanítani bennünket, úgy, hogy annak minden pillanatát élveztük. Mindig nagyon vártuk a következő próba időpontját. Ha meg vagy győződve róla, hogy egyáltalán nem tudsz táncolni, akkor is nyugodtan keresd Őt, és meglátod, hogy kihozza belőled a legjobbat. S mindezt úgy, hogy még élvezed is minden pillanatát. Remélem, hogy lesz még lehetőségünk, további táncokat is elsajátítani a Premium Show-nál!
Péter Budai
Péter Budai
2021-08-10
A legjobb esküvői táncoktatás Győrben!!!
Teofil - Gyerekműsor rendelés
Teofil – Gyerekműsor rendelés
2021-02-17
Több éve dolgozom a Dáviddal, mindig pontos, mindig megbízható és mindig jól elvégzi a rábízott feladatokat. Nagyon jó táncos, szervező és vezető is egyben. Ötletes, kreatív és sokoldalú, csak ajánlani tudom. 🙂

Miért érdemes minket választani tánctanárnak?

0 +
Oktatott páros
0 +
Év versenytáncos múlt
0 +
Év oktatói tapasztalat

Tánctanáraink

Nagy Dávid

Tánciskola alapító, versenytáncos

Tel.: +36203121108

Molnár Ákos Premium Show tánctanár

Molnár Ákos

Tánciskola alapító, versenytáncos

Tel.: +36207456411

Ezt mondták rólunk eddigi párosaink

És még ilyet is mondanak

Lesd meg esküvői táncoktatásunk életképeit!

Scroll to Top