esküvői táncos páros

Esküvői Nyitótánc Zene: Ne kövesd el ezt az 5 hibát!

A nyitótánc az est beszédtémája kellene, hogy legyen, sőt, ha igazán jól sikerül. A siker könnyebben elérhető, amikor elkerülsz néhány gyakori tánczene hibát. Az alábbiakban bemutatjuk azokat a hibákat, amelyeket érdemes elkerülni ahhoz, hogy az első tánc a méltó emlékezet részévé váljon.

1. Túl hosszú a zenéd

Egy tökéletes nyitótánc zene általában körülbelül 2,5-3 percig tart (legfeljebb 3 és fél percig, de itt már inkább több zeneszámról beszélünk).

Ebben az időtartamban bőven elegendő lehetőséged nyílik arra, hogy felkeltsd a figyelmet, érzelmeket közvetíts, és lenyűgözzétek vendégeiteket látványos mozdulataitokkal. Ugyanakkor befejezitek a műsort, mielőtt unalmassá válnának.

3 perc az az idő, amelyre szükséged van ahhoz, hogy felépíts egy vidám, bulis hangulatot, amely emlékezetes pillanatokat teremt, miközben felkészíti a táncteret az egész éjszakai táncra és bulira.

2. Figyeld a szöveget is!

Ha nem érzitek komfortosnak, hogy a nagymama és nagypapa a kedvenc, cenzúrázatlan, káromkodásokkal teli dalotokat hallgatják, valószínűleg nem a legjobb zenei választás – még akkor sem, ha a dallam annyira felpörget, hogy életetek táncát lépnétek el rá.

Jobb választani egy olyan dalt, amelyet az egész család hallgathat. Tartsd a szövegeket gyerekbarátnak, különösen.

Pro tip: elképzelhető, hogy találsz egy minden korosztálynak megfelelő úgynevezett „Radio Edit” feldolgozást a dalodból, amikor olyan népszerű streaming platformokon keresel, mint például a Spotify, vagy Youtube.

3. A dalszöveg választásod kicsit... túl "szélsőséges."

A legjobb dalok azok, amelyeket mások is ugyanúgy megértnek, mint te. Bár teljesen rendben van olyan dalt választani, ami neked és kedvesednek is fontos és jelentős, kerüld a stílus vagy felismerhetőség szempontjából túl szélsőséges választást.

A death metalt, a hardbasst és a sírós rockot hagyd meg egy másik bulinak, ha csak lehet. Ehelyett válassz egy nyitótáncdalt, amelynek hallgatása alatt a vendégek is tudnak kapcsolódni hozzátok, miközben ugyanolyan erősen érzik a dalban a szerelmet és/vagy a szórakozást, mint te.

4. A zenéd nehezen táncolható

Amikor elléped a táncot, valószínűleg szeretnéd magabiztosnak és gondtalanak érezni magad. Érdemes olyan dalt választani, amely jól elkülöníthető részekből áll, és felismerhető jellegzetességekkel rendelkezik (pl. váltások, felütések stb.), így tudni fogod, hogy melyik mozdulat hová tartozik – és az ütemet is tartani tudod.

Azok a dalok, amelyeknek könnyen hallhatóak a versszakai és refrénjei, segítenek abban, hogy a mozdulataidat megtartsd. Így jobban tudsz koncentrálni arra, amit csinálsz, és arra, hogyan mozogsz, anélkül, hogy számolnád a lépéseket. Válassz olyan dalt, amit jól ismersz és könnyen követhető számotokra. Így garantáltan felszabadultan tudtok majd táncolni a Nagy Napon.

5. Túl gyors vagy túl lassú zene

Fontos az ütem megfelelő kiválasztása. Ha a zene túl gyors, lehet, hogy nehéz lesz szinkronban maradni a mozdulatokkal és nem megfelelő mennyiségű gyakorlással kapkodósnak fogod érezni a táncod.
Talán amire sokan nem gondolnak, de meglepően sokszor előfordul az a túl lassú zene. Lassú zenével nincs semmi gond, de ha túl lassú, akkor nagyon látványos figurákat kell választanod, különben könnyen unalmassá válhat a táncotok.
Nincs baj a lassú, vagy gyors zenékkel, csak mindig figyelni kell, hogy olyan koreográfiád legyen, ami stílusban illeszkedik ezekhez a számokhoz. Ha gyors a zene, a figurákat valameddig tudod lassítani, esetleg dupla hosszú tempóra megcsinálni egy-egy figurát. Lassabb zenénél bele lehet tenni a koreográfiába plusz egy forgást, plusz egy döntést, ami segít jobban kitölteni az időt.

Legyen nektek is élmény a táncotok!

Minden segítséget megkapsz tőlünk a zene kiválasztásától egészen az emlékezetes koreográfiákig. Vedd fel velünk a KAPCSOLATOT!
Tudj meg többet és foglalj le első órádat a www.premiumshow.hu weboldalon.
Sikerülni fog és most már tudod, hogyan válassz olyan zenét, amely kiemeli a stílusotok és vendégeitek számára is élmény.
Facebook
Email

További bejegyzéseink

Scroll to Top